FELDA TENGGAROH 2

SELAMAT DATANG

ANDAI ROBOH KOTA MELAKA
PAPAN DI JAWA KAMI DIRIKAN
BUAH PUKUL LIAN PADUKA
SEKALI MARA DIUNDUR JANGAN

Monday, 2 July 2012

Asalamualaikum kepada peminat buah pukul yang selalu mengunjungi blog ini, untuk makluman tuan-tuan, saya selaku penulis blog ini telah meninggalkan bumi mersing pada bulan jun yang lalu kerana bertukar tempat kerja. saya kini berkhidmat di negeri kedah. kalau ada rakan2 buah pukul datang ke negeri kedah hubungilah saya. sekian....walaupun jauh buah pukul mersing tetap dihati.....

8 comments:

Anonymous said...

Salam, Kedah di area mana tuan ?

Mohd.Fadli (012-5947495) said...

skrg berkerja di smk agama kedah,mergong......dekat shahab perdana, tinggal di kuartes guru.

Shahir Sariputdin said...

dah lama blog nie menyepi... tak kan diam jer lepas pindah kedah...

Mohd.Fadli (012-5947495) said...

menyepi dalam blog jer, silat masih aktif lagi, tapi sorang je....lah. kat kedah tak ada buah pukul, partner tak ada.blatih lian gitu-gitu ja.

Shahir Sariputdin said...

terus menyepi.... cuba saudara belajar gayung pusaka pulak. kat sana kan hebat dgn gayung. terutama di gurun kedah. boleh juga buat tambah ilmu tangkap dan kunci pulak. tp memang susah budak buah pukul kalo nak belajar silat. memang buruk sekali langkah silatnyer. lebih2 lagi kene belajar terbang2. kalo x pon cube la belajar main tomoi ker.... tp kat sana ade satu akademi buah pukul. nama dia ADMA . tp bukan buah pukul mersing. buah pukul asal dari gayung.

muhammad isfaamir said...

assalam...saya muhammad dan saya ada belajar buah pukul mersing aliran pak andak wahab di puchong...saya juga berasal dari kedah,alor star..umh abg saya di tmn kelisa berdekatan dengan sm agama mergong...jadi, boleh kita jumpa bila ada kelapangan..lagipula sy bekerja di kuala lumpur..tp xtau plak ada sealiran buah pukul di kedah..tuan blog juga boleh add sy di fb : muhammad isfaamir ismail

Mohd.Fadli (012-5947495) said...

assalamualaikum.....dalam blog je sepi sekarang, sebab jauh dari bumi mersing. skrg aktif dalam silat harimau bentara garang sebagai barisan pelapis di bawah asuhan ustaz sharizal bin hussien....dalam masa yang sama juga berguru dengan abg adam belajar siku 12 @ silat pelaga warisan syeikh dada pulau pinang.

Anonymous said...

salam ,nampaknya ustaz ni penggila seni mcm saya jugak...pernah bljar gayung ghaib malaysia...pusaka h an g tuah ...sendng ...sunting...lian padukan (arwah pak mat kedidi ),taekwando dan cekak hanafi....tertarik dgn lian firstime nengok jiran main jurus satu...setuju ustaz bila saya kata susah gak nak belajar silat lain bila dh bljr buah pukul ni...bdk skrg x suka bljr sbb buah pukul ni sakit...nk blajar...terkenang saat jadik punch bag arwah tok mat kedidi...

There was an error in this gadget